mohorjan logo

MOŠKI PEVSKI ZBOR SREČKO KUMAR

ZBOROVODJA: BOGDAN KRALJ

V zboru poje 21 pevcev.

KONTAKT: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., +386 (0)41 733 233 (Radovan),+386 (0)41 907 754 (Dimitrij)

PROGRAM:

  • BARČICA, ljudska, prir. France Marolt:
  • TANA SARTE, ljudska, prir. Pavle Merku
  • ČE SE BOM ČENIL, ljudska, prir. Ignacij Ota
  • LUBA VIGRED SE RODI, prir. Lojze Lebič
  • ISTRSKE TRI, Aldo Kumar

Moški pevski zbor Srečko Kumar iz Kojskega deluje neprekinjeno že od leta 1977 in predstavlja pomemben del kulturnega življenja Brd in okolice.
V svoj repertoar vključuje glasbene novitete, posega po zahtevnejši zborovski literaturi in svoje koncerte prireja na drugačnih, izvirnih glasbenih prizoriščih.
Zbor se udeležuje revije Sozvočenja, revije pevskih zborov Goriške, Primorska Poje in redno tudi revije briških zborov v Medani. Večkrat je sodeloval  kot demonstracijski zbor na zborovodskem tečaju v Novi Gorici. Na 32. mednarodnem tekmovanju Praga Cantat 2018 je zbor osvojil srebrno priznanje v A kategoriji moških sestavov, prav tako je prejel posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe in zlato priznanje v kategoriji ljudskih pesmi.

 

Zborovodja Bogdan Kralj vodi zbor od sezone 2015/2016. Študiral je klavir in zborovsko dirigiranje pri tržaški Glasbeni matici. Diplomiral je na oddelku za klavir na videmskem Konservatoriju ter na Ekonomski fakulteti v Trstu. Obiskoval je seminarje za zborovsko vokalno tehniko ter interpretacijo v Italiji, Sloveniji in Avstriji.

Pri tržaški Glasbeni matici je več let poučeval klavir, od leta 1993 pa je ravnatelj te ustanove. Sestavljal je besedila za koncertne liste abonmajskih sezon Glasbene matice, bil je član  njenega umetniškega sveta ter upravnega odbora. Kot pianist je koncertiral v številnih italijanskih gledališčih s komorno skupino Vecchia Vienna ter sodeloval na raznih tekmovanjih kot klavirski spremljevalec.

Od leta 1984 je vodil razne posvetne in cerkvene zbore slovenske narodne skupnosti v Trstu in Gorici ter bil eden zborovodij koncerta Gallusovo zvočno bogastvo leta 1991. Z različnimi zbori je dosegel visoke nagrade na krajevnih in vsedržavnih italijanskih in slovenskih zborovskih tekmovanjih.

Z raznimi zbori je večkrat snemal za tržaški Radio in Televizijo, Radio Koper in RTV Slovenija, sodeloval pri snemanjih plošč ter gostoval v Italiji, Sloveniji, na Češkem, Madžarskem, v Avstriji, na Hrvaškem in v Franciji.

© 2020 dvanajsti zborovski festival ljudske pesmi